Wasze Ustniki
- Miles_Fan
- Użytkownik
- Instrument/y: Selmer Concept TT, stary Polmuz :)
- Ustnik/i: Vincent Bach Corp. 1 1/4 C
- Kontakt:
używam starego Bacha 1 1/4 C, mam kilka różnych ustników. w tym dwa z jednym rantem przykręcanym 

"Lubię czysty, nienacechowany dźwięk, jak czysty dźwięk bez nadmiaru tremolo i nie nazbyt dużo basu. Tylko dokładnie pośrodku. Gdy nie mogę uzyskać tego dźwięku, nie mogę w ogóle grać."
Miles Davis
[Nauczyciel jest dla ucznie, nie odwrotnie!]
Miles Davis
[Nauczyciel jest dla ucznie, nie odwrotnie!]
- Tomasz Gluska
- Ekspert
- Instrument/y: Yamaha 9335CHS/Selmer/Bach 239G CL
- Ustnik/i: Pickett Brass, Bach Mt Vernon NY
-
- Pomocnik
- Instrument/y:
- Ustnik/i: Schilke 24
A masz coś większego niż Schilke 24 ;-) Zauważyłem, że mi duże ustniki służą. Założe mniejszy to skala idzie mi pół oktawy w górę, ale na dużych przyjemniej mi się gra i mam wrażenie, że bardziej służa mojemu zadęciu. Więc chetnie przymierzyłbym coś jeszcze wiekszegoThom1234 pisze:mam około 100 ustników i chętnie sprzedam kilka

- Devil_inside
- Moderator
- Instrument/y: Bach Stradivarius 43,Yamaha,Courtois,Schagerl
- Ustnik/i: Laskey 70MC i kilka innych
- Krzychu125
- Użytkownik
- Instrument/y: YAMAHA YTR4335G
- Ustnik/i: SCHILKE 13a4a/14a4a
-
- Użytkownik
- Instrument/y: Olds Ambassador
- Ustnik/i: Vincent Bach 3C bent
stary...niby prosta sprawa ale bardzo niepewna...więc...ja zrobilem tak...u kumpla w warsztacie znalazłem kostke z drewna...taki klocek o ksztalcie sześcianu...kazdy bok mial ok 8-10 cm...w tym klocku wyrzezbilem wyzynarka rowek tak aby miescil sie w nim tylko kielich a wystawala rurka ustnikowa...(mojego bacha zgialem w miejscu tego pierwszego pierscienia za kielichem)...wsadzilem ten klocek z ustnikiem i wystajaca rurka w imadło...znalazlem rurke do ktorej wlozylem kawalek gumy ...nasadzilem rurke na rurke ustnikowa....i parłem w jedna strone ....do dzis mnie ciarki przechodza na mysl o tym jak go wyginalem....dwa ustniki a w tym Bacha Corp 1C z lat 70 złamałem :-)...a akurat tego bacha 3C nie zlamalem...ten corp byl w srodku spróchnialy i glupota bylo jego wygiecie....bardzo ryzykowne jest wyginanie ale w polsce nikt tego nie wykona...dowiadywalem sie wszedzie...widocznie moj baszek 3c 20-letni jest mi przeznaczony...nie złamał sie a z wygietego jestem zadowolony...mimo iz nic to nie daje...teraz tylko mam trąbe strasznie do gory :-)...cos jak botti....a ustnik wygiety jest o ok 15 stopni...nie polecam osobom z zadeciem na tzw dzióbek...czyli traba bardzo w dół...pzdr...
-
- Użytkownik
- Instrument/y: Selmer Concept TTM
- Ustnik/i: Schilke 14A4A
- zgaju
- Użytkownik
- Instrument/y: Andreas Eastman ETR-520GS
- Ustnik/i: Laskey 68MC
- Kontakt:
Dmucham w Yamahe 11b4, ale nie wiem czy nie zmienić go na 14C4 GP ... muszę to przemyśleć i przetestować go oczywiście 

Jeżeli pomogłem kliknij "POMÓGŁ"
6. POWOLI DOCHODŹ DO CELU
Jeśli chcesz być dobrym nie możesz się spieszyć. Stopniowo i dokładnie pracuj nad doskonaleniem swych umiejętności i pamiętaj, że człowiek uczy się całe życie.
6. POWOLI DOCHODŹ DO CELU
Jeśli chcesz być dobrym nie możesz się spieszyć. Stopniowo i dokładnie pracuj nad doskonaleniem swych umiejętności i pamiętaj, że człowiek uczy się całe życie.
-
- Użytkownik
- Instrument/y: trąbka
- Ustnik/i: 3c,5c,7c Vincent Bach corp