Cześć, tu Bartek z Siemianowic Śląskich, serdeczne ukłony dla twórców i innych użytkowników forum.
Miłością do trąbki zapałałem dość późno ale lepiej późno niż wcale;)
Utwory, które w aranżacji trąbkowej stawiają mi włosy to grzbiecie to Ad(d)agio Albin(i)oniego, Ave Maria Schuberta, Ave Maria Bacha, Cantalupe, mnóstwo bałkańskich kawałków z repertuaru Marković'ów. Oczywiście również nastrojowe potrąbywania Chrisa Bottiego, jazzujące jazdy Hancocka, Armstronga, Dizzy Gillespiego, Marsalisa itd itp.
Uczę się od kilku miesięcy pod okiem muzyka filharmonii i dużej orkiestry rozrywkowej i jestem zadowolony z postępów.
Marzy mi się znaleźć na forum kilka osób ze Śląska z którymi można|by na kilka trąbek pograć wszystko co nam w duszy zagra:) od coverów rockowych kawałków na blachy. Drugie "nadęte";) marzenie to wyjazd na Guća Festiwal do Serbii w przyszłym roku;) najlepiej w kilka blach:)
Jak ktoś jest ze Śląska czy Zagłębia najlepiej okolice Katowic to odzywajcie się jak wam coś chodzi po głowie.
Nutki ciągle dukam ale się uczę, ale ze słuchu gram wszystko co uda mi się wydmuchać (od dolnego A/G do górnych rejonów pięciolinii:)
pozdrawiam
Bartek
Sprawdź każdy post, zanim go wyślesz, warto, żeby był czytelny. i co to są "potrąbywania"? M_F
Ostatnio zmieniony 21 lis 2010, 17:33 przez
barteks, łącznie zmieniany 2 razy.